Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin luokan kokenein, monet Nuorten edustajiston kokoukset käynyt oppilas. Ope esitti itseään sihteeriksi ja tuli valituksi. Esitysten tekemistä ja kannattamista harjoiteltiin päätettäessä kylän nimestä. Kun kannatettuja esityksiä saatiin kaksi, käytiin kädennostoäänestys, jossa Viherlaakso voitti selvästi. Päätöksen jälkeen eräs oppilas käytti painokkaan puheenvuoron, että kaikkien tulisi nimen mukaisesti vaalia vihreyttä kylässä.
Asialistalla oli myös kylätalohankkeen käynnistäminen. Menettelytavaksi sovittiin, että käynnistetään suunnittelukilpailu. Ruutupaperille laadittavat suunnitelmat sovittiin palautettavaksi opettajalle 14.3. mennessä. Kilpailun voittanut työ päätettiin toteuttaa yhdessä ja voittajille palkinnoksi jakaa kaksikymmentä rautaharkkoa. Kylätaloon tulevista toiminnoista keskusteltiin kauan. Ideoita oli niin paljon, että niitä jouduttiin karsimaan ja jättämään tuleviin projekteihin.
Päätettiin, että kylätalossa tulisi olla:
- aloitehuone, jonka seinille kyläläiset voivat kiinnittää kyltteihin kirjoitettuja alotteita kyläkokouksia varten,
- materiaalinäyttely, johon kerätään palikat kaikista mahdollisista pelin aineista ja niiden nimet,
- askarteluhuone, jossa on askartelupenkkejä, reseptiseinä ja sulatusuuneja.
Mielenkiintoinen tilanne syntyi, kun kokouksen muiden asioiden kohdassa eräs oppilas kysyi, voisiko tonttien aitoja purkaa, että voisi rakentaa laajemmalle. Kun katseet kääntyivät opeen, heitin pallon takaisin ja kysyin, mitä mieltä muut ovat. Eräs oppilas pyysi puheenvuoron ja ilmaisi mielipiteenään, että tontteja ei saisi ilman lupaa laajentaa. Perusteluksi hän esitti, että näin rakentaminen pysyisi hallinnassa eikä naapurusten välille syntyisi riitoja. Loistavaa! Järjestäytyneen yhteiskunnan perusjalka on laskettu! Ja he tekivät sen itse!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti