Kertokoe-ohjelma käyttö lähti tänään vauhdilla kyntiin. Jo useampana syksynä on kertotaulut kerrattu ja trimmattu ohjelman avulla ja tamarkkojen motivoimana.
Kertokoe-ohjelmasta otimme nyt käyttöön kakkosversion. Aiempaan verrattuna ohjelma mukautuu paremmin oppilaan osaamistasoon. Entisen tapaan se kyselee lapselta kertolaskuja aikapalkin lyhentyessä. Virheellisestä vastauksesta palkki alkaa lyhentyä myös toisesta päästä. Ohjelma laskee oikein vastattujen tehtävien määrän. Yksinkertaista, mutta toimivaa.
Tässä kakkosversiossa ohjelma tarkkailee lapsen vastausnopeutta. Kun vastaustahti nopeutuu, alkaa ohjelma kysyä vaikeampia laskuja. Suurimmalla nopeudella mennään jo kymmentä suurempiin tulontekijöihin.
Tamarkat liittyvät harjoitteluun siten, että olen luvannut yli kolmenkymmenen pisteen tuloksesta kolme tamarkkaa. Sen jälkeen oppilas saa uuden ennätyksen yltäessä uudelle kymmenluvulle aina yhden tamarkan. Esim. ennätykseen 92 pistettä päästyään oppilas on siis ansainnut yhteensä yhdeksän tamarkkaa. Pidän itse kirjaa oppilaisen ennätyksistä. Oppilaat voivat käyttää yhden välitunnin päivässä luokassa Kertokokeen pelaamiseen.
Kertokoe-ohjelman ansiosta luokkani on pärjännyt hienosti kuntamme kaikille kouluille vuosittain järjestetyssä kertotaulutestissä. Jopa lukiolaiset ovat jääneet taakse!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti