lauantai 11. helmikuuta 2012

Entinen liitutaulun käyttäjä

Käytin ennen työssäni paljon liitutaulua. Opettamaansa asiaa oli mukava havainnollistaa jollain pienellä piirroksella tai kirjoittaa taululle sana tai lause, kun halusi erityisesti painottaa jotain. Nyt on liitutaulun käyttö jäänyt vähemmälle.

Sain vuorovaikutteisen SmartBoard-taulun luokkaani vuoden 2011 alussa. Sen jälkeen olen liitutaulua tarvinnut vain sähkökatkojen sattuessa ja silloin se onkin erinomaisen kätevä. Älytaulu on siis normaalissa luokkatyössä korvannut edeltäjänsä täysin. Liitutaulun lisäksi kun sillä voi näyttää kuvia tietokoneelta, käyttää yhdessä oppilaiden kanssa erilaisia tietokoneohjelmia ja sille tekemäni piirrokset ja tekstin voi kätevästi tallentaa koneelle ja tulostaa esim. poissaolleille oppilaille. Dokumenttikameran kanssa taulu mahdollistaa esim. kirjan kuvien näppäämisen taululle jatkokäsittelyä varten.

Kyllä älytaulu on tätä päivää ja tulisi kuulua jokaisen luokkahuoneen perusvarusteisiin. Meidän koulussamme kolmessa viidestä luokkatilasta on sellainen. Olisi kehittävää vaihtaa ajatuksia älytaulun käytöstä muiden opettajien kanssa.

Aiheeseen liittyvä kirjoitus muualla: http://opetusjateknologia.blogspot.com/2012/02/kasitekartta-kosketustaululla.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti