keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Mobiililaitteet palvelevat kaikenikäisiä

Tietokoneiden kehittämisessä on pohjimmiltaan kyse ihmisten auttamisesta, vaikka joskus saattaa tuntua, että ne tuovat vain uusia ongelmia tullessaan. Vaikka laitteita kehittävien insinöörien ja muiden suunnittelijoiden tarkoitus on hyvä, kohtaa ns. tavallinen käyttäjä usein vaikeuksia opetellessaan käyttämään laitteita.

Tietokoneiden kehityksessä on kuitenkin nähtävissä ainakin kaksi selvää suuntausta. Ensimmäinen on, että koko ajan saadaan yhä enemmän tietoa ja tiedonkäsittelytehoa mahtumaan yhä pienempään tilaan. Nykyaikaisessa kännykässä on yli tuhatkertainen kapasiteetti verrattuna esim. 1980-luvun ensimmäisiin kotitietokoneisiin.

Toinen suuntaus on, että tietokoneista tehdään yhä helppokäyttöisempiä. Nykyaikainen mobiilitietokone (tabletti tms.) on suunniteltu yksinkertaiseksi käyttää. Pientä totuttelua senkin käyttäminen vaatii, jos ei ole aiemmin vastaaviin laitteisiin tutustunut, mutta käyttäminen on mahdollista jokaiselle iästä riippumatta. 

Aivan uuteen asiaan tutustuttaessa on hyvä, jos tarvittaessa keskustella jonkun asiaa tuntevan kanssa. Tämä koskee kaikkea uuden oppimista eikä tietotekniikka tee siinä poikkeusta. Rohkeasti vain kysymään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti